Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_6rs8frnnt11bdgu0ugr29pesl2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | Dag van de Gastvrijheid

Sessies

Het programma biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor de 4 kerndoelgroepen een specifiek programma samengesteld, per doelgroep.

Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo's, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden.

Gastvrijheids medewerkers

De slimste gastvrijheidsmedewerker

De succesvolle kennisquiz van vorig jaar staat tijdens deze Dag van de Gastvrijheid opnieuw op het programma. Test je kennis over jouw vakgebied en wie weet word jij uitgeroepen tot Slimste gastvrijheidsmedewerker van het jaar en win je een aantrekkelijke prijs!

Saskia Klaasen

Saskia Klaasen helpt als trainer en adviseur, samen met haar collega’s bij SYNDLE, organisaties bij het ontwikkelen van een gastvrije cultuur. Dit doet SYNDLE op haar eigen(wijze) manier, uitgaande van de Mood Maker filosofie en ondersteund door trainingen, e-learning, digitale communicatie, coaching en workshops. Saskia heeft zich de afgelopen 10 jaar bezig gehouden met het ontwikkelen van tools voor het leren, verbinden, motiveren en enthousiasmeren van medewerkers in de zorg. Haar passie is om het gevoel van dienstbaar zijn over te brengen op andere mensen en hen in te laten zien wat de eigen verantwoordelijkheid daarin is en welke mogelijkheden zij hiervoor (in huis) hebben.

Gastvrijheids medewerkers

De voedingsassistent: een essentiële schakel in goede voedingszorg

De Stuurgroep Ondervoeding heeft jaren ervaring met vroege herkenning en optimale behandeling van ondervoeding. Alle stappen van screening, diagnostiek, behandeling en het zorgen voor een optimale voeding is een multidisciplinaire verantwoordelijkheid. Vorig jaar heeft de Stuurgroep Ondervoeding de voedingsconcepten van ziekenhuizen geïnventariseerd en een benchmark ontwikkeld. Een belangrijke conclusie was dat de voedingsassistent een essentiële schakel is in een goed functionerend voedingsconcept. In deze sessie wordt de optimale rol van de voedingsassistent in de herkenning, preventie en behandeling van ondervoeding uitgewerkt.  

Hinke Kruizenga

Hinke Kruizenga is Coördinator Onderwijs bij de afdeling Diëtetiek en Voedingswetenschappen VU medisch centrum en projectleider Acuut & Chronisch zieken van de Stuurgroep Ondervoeding.

Gastvrijheids medewerkers

Gastgericht werken

Lekker eten en drinken is onverminderd belangrijk in de zorg. Een sfeervolle omgeving en keuze uit versbereide gerechten dragen daar aan bij, maar vriendelijke en professionele medewerkers zijn minstens zo belangrijk voor een goede maaltijdbeleving. In deze sessie spijkeren deelnemers hun kennis bij over gastgericht werken, met specifieke aandacht voor het optimaliseren van hun vakkennis, het zorgdragen voor een positieve maaltijdbeleving, de wijze van serveren en presenteren en verkooptechnieken.

Elianne Eissens

Elianne Eissens is eigenaar van MEERKLEUR!, een trainings- en adviesbureau op het gebied van gastvrijheid, horeca en catering. De kennis en ervaring van Eissens uit het bedrijfsleven in combinatie met haar passie voor eten en drinken wordt gezien als een toegevoegde waarde voor in de zorg. Het doel van MEERKLEUR! is om medewerkers op een meer hotel- en horecamatige manier te laten werken, waarbij gastgericht werken noodzakelijk is voor de optimale beleving en hogere tevredenheid van de gasten.

Marily de Kort

Marily de Kort richtte KSS Kort Support Services op in 2007. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het catering vak had De Kort een grote behoefte om haar specifieke kennis en ervaring over te brengen aan medewerkers en leidinggevenden. KSS Kort Support Services ontwikkelt en verzorgt trainingen voor de bedrijfscatering, horeca en restauratieve diensten binnen leisure-organisaties. In samenwerking met MEERKLEUR! bestaat nu de mogelijkheid dat restaurant- en keukenmedewerkers een erkend OCC-B cateringdiploma kunnen behalen in een praktijk- en online leeromgeving (e-learning) aangevuld met een 3-tal modules op het vakgebied hospitality.

Gastvrijheids medewerkers

Tijd voor gastvrijheid

Er moet steeds meer in steeds minder tijd. Maar je gasten en cliënten merken het meteen, als je hen geen persoonlijke aandacht kan geven. Mensen voelen het, ook als ze dement zijn. Tijdsdruk komt vaak van buitenaf. Toch heb je invloed op hoe jij met je tijd omgaat. In deze sessie bespreken we tijdstress. Je ontdekt je eigen tijdstijl en verken je die van je collega’s en je klanten. We delen tips om rust te bewaren in de tijd. Na afloop krijg je een ‘tijdsdrukmeter’ mee.

Gabriëlle Verbeek

Gabrielle is zorgvernieuwer en onderzoeker bij Artemea, bureau voor vraagsturing in de zorg. Ze houdt erg van koken voor grote groepen en is bezig om een woongemeenschap op te richten. In 2011 deed Gabriëlle een promotiestudiën naar tijdsbeleving en tijdsdruk in de zorg. Zij werkte mee op de werkvloer en verzamelde verhalen van cliënt en medewerkers.. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als bron van inspiratie, in plaats van dagelijkse frustratie.”

Gastvrijheids medewerkers

Uitdagingen rond de maaltijd

Met welke uitdagingen hebben zorgmedewerkers op kleinschalige woongroepen te maken? Die vraag heeft van Hoeckel onlangs samen met Vakmedianet onderzocht. Het onderzoek zoomt in op het proces rond de maaltijden, maar ook op de werkwijze, knelpunten en oplossingen rond aspecten als P&O, participatie en gastvrijheid . Vandaag presenteren we onze bevindingen. En we verklappen vast: er zijn uitdagingen genoeg op het gebied van omgaan met tijdsdruk, kennis van medewerkers en de toenemende complexiteit van de zorgvraag.

Mark van den Brink

Mark van den Brink is Marketing Manager bij Van Hoeckel. Mark is nauw betrokken bij conceptontwikkelingen die antwoord geven op de uitdagingen en processen van eten en drinken binnen de gezondheidszorg.

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_6rs8frnnt11bdgu0ugr29pesl2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0