Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_p9k6215gob1dq0fmvql3e8eel5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | Dag van de Gastvrijheid

Sessies

Het programma biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor de 4 kerndoelgroepen een specifiek programma samengesteld, per doelgroep.

Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo's, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden.

Koks

Onderscheidend zijn met maaltijden

Hans Everse maakte onlangs de overstap van een gekoppelde kleine keuken bij Cleijenborch naar een ontkoppelde grote keuken bij Tafel Thuis. Toch wil hij niet focussen op massa maar op kwaliteit en onderscheidend vermogen in de regio. Onder meer door zich te richten op gezonde maaltijden – minder zout, suiker en vet – en het gebruik van regionale en seizoensgebonden producten. In deze sessie gaat Everse in op de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Hans Everse

Bij Hans Everse zit lekker en goed eten al van jongs af aan in zijn bloed. Hij is naast eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker, Vice voorzitter van het Gastronomisch Gilde. Ook is hij manager van Tafel Thuis - Dé Zeeuwse Keuken, Vice voorzitter van de Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws én één van de Founding Fathers van Dutch Cuisine. Genoeg kennis over voeding dus om u te inspireren met zijn ervaring.

Koks

Het effect van voeding op gezondheid

Een sneller herstel, meer welbevinden, kortere ligduur, een preventieve werking of minder medicijnen, de claims over het effect van goede voeding in de zorg liegen er niet om. Als ze waar zijn en de kosten van de zorg daarmee zouden dalen, is het belang van voeding evident en zou daarin geïnvesteerd moeten worden. Maar wat zijn de huidige inzichten en opgedane ervaringen over de effecten van voeding op gezondheid?

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding. Deze vereniging is voor artsen en geneeskundestudenten. Vereniging Arts en Voeding heeft als doel de kennis en vaardigheden van de leden op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. Zij is overtuigd van de enorme waarde van gezonde voeding en leefstijl zowel als preventie, maar ook voeding en leefstijl als medicijn. In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven.

Koks

Minder verspilling, meer regionaal

Aantrekkelijke, goede en lekkere voeding is erg belangrijk in het Slingeland Ziekenhuis en draagt bij aan de kwaliteit van het verblijf. Door voedselverspilling tegen te gaan zijn we in staat meer regionale producten in te kopen. Hierdoor kunnen we een nog belangrijkere bijdrage leveren aan de visie van het ziekenhuis, om het besteregionale gezondheidscentrum te willen zijn.

Jeroen Mulder

Ik ben Jeroen Mulder, 46 jaar woonachtig in Varsselder-Veldhunten. Dit mooie dorp is te vinden in de Achterhoek. Mijn functie binnen het Slingeland Ziekenhuis is teamleider eten & drinken. Verantwoordelijk voor de centrale keuken en het personeelsrestaurant en banqueting. Opleidingen en opgedane kennis hebben me gebracht waar ik nu sta. Lekker en gezond eten staat centraal in mijn leven evenals sport, ik zit regelmatig op de wielrenner of doe een stukje hardlopen.

Koen van der Linden

Ik ben Koen van der Linden. 51 jaar, getrouwd en trots op mijn twee prachtige dochters. Binnen het Slingeland Ziekenhuis ben ik als unitmanager Gastenservice verantwoordelijk voor alle facilitaire afdelingen die rechtstreeks met de patiënt, bezoeker en klant te maken hebben. De belangrijkste kernwaarden in mijn werk zijn flexibiliteit, samenwerken en gastvrijheid. Na vele jaren als manager in verschillende branches te hebben gewerkt, merk ik dat deze kernwaarden goed passen in de gezondheidzorg waarin we verbinding nastreven.

Koks

Nieuw elan in de keuken en het restaurant

Rik Diepenbrug stond eind 2016 bij SWZP voor de opdracht de voedingsdienst te reorganiseren. Met als uitgangspunten het behoud van de eigen keuken, front cooking in uitnodigende restaurants, uitbreiden van het aantal maaltijden, bezuinigen en het realiseren van hogere opbrengsten. Diepenbrug zag vooral kansen en slaagde erin zijn medewerkers betrokken en enthousiast te krijgen. In deze sessie neemt hij deelnemers mee in zijn reis.

Rik Diepenbrug

Ik ben 59 jaar en ruim 40 jaar werkzaam met voeding. Van horeca, catering, verzorgingshuizen, productiebedrijven, eigen restaurant, eigen catering waar ik bij mensen thuis kookte tot verkoop van maaltijdcomponenten. Alles heeft de revue gepasseerd. De laatste jaren houd ik mij binnen de Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) veel bezig met het reorganiseren van de restauratieve diensten (keukens en restaurants) van een instellingsconcept naar een meer horecamatig concept. Waarbij het uitgangspunt het welzijn van onze bewoners is en blijft en waar gastvrijheid de boventoon moet gaan voeren. De kwaliteit van de gerechten en inrichting van het restaurant in balans is. En de teams motiveren naar een ander denken en presenteren. Een hele uitdaging voor iedereen maar het is het waard. Uit eten is theater, theater is beleving.

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_p9k6215gob1dq0fmvql3e8eel5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0