Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_k2t8hsjigpbdd2vtannpr8qkm5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | Dag van de Gastvrijheid

Sessies

Het programma biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor de 4 kerndoelgroepen een specifiek programma samengesteld, per doelgroep.

Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo's, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden.

Managers

Een doorbraak in gastvrijheid?

Vrijwel alle organisaties in de zorg zijn al jaren bezig (geweest) met gastvrijheid. Komen we echt vooruit in gastvrijheidsbeleving? Zijn er veel top organisaties? John Hokkeling neemt ons mee in de wereld van gastvrijheid ontwikkeling en loodst ons met zijn gastvrijheidsversnellers langs de valkuilen van middelmatigheid.

John Hokkeling

John Hokkeling werkt bij SYNDLE en is auteur van het succesvolle boek Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties. Als organisatie deskundige helpt John, samen met zijn collega’s bij SYNDLE, organisaties bij het ontwikkelen van een gastvrije cultuur. Dit doet SYNDLE op haar eigen(wijze) manier, uitgaande van de Mood Maker filosofie en ondersteund door trainingen, e-learning, digitale communicatie, coaching en workshops. “Het is mijn drive om er voor te zorgen dat mensen meer plezier krijgen in hun werk en in staat zijn dit om te zetten naar mooiere bedrijven die als gastvrij ervaren worden."

Managers

Gastvrijheid en eigenaarschap naar een volgend level

Hoe zijn uw leidinggevenden en medewerkers in staat hun innovatie- en veranderkracht goed in te zetten? Hoe creëert u meer waarde voor zowel de eindgebruiker als interne klanten van uw diensten en of producten? In deze werksessie neemt Patrick van der Voorn u mee in een aantal recente projecten rond gastvrijheid en eigenaarschap binnen en buiten de care & cure. Vanuit een klant- en patiëntperspectief wordt uw eigen organisatie onder de loep genomen. Met de Service Design Thinking methodiek en mindset kunt u direct eerste concrete mogelijkheden tot verbetering inzichtelijk maken en mee naar huis nemen.

Patrick van der Voorn

Patrick van der Voorn opereert op het snijvlak van Customer Excellence en Management Performance. In zijn rol als verander- en programmamanager engageert, faciliteert en stuurt hij organisaties, leidinggevenden, medewerkers en hun klanten op het succesvol ontdekken, ontwikkelen en invoeren van nieuwe producten, diensten en werkwijzen. Hij is een afgestudeerde van de Hogere Hotelschool Den Haag met 10+ jaren lijnmanagementervaring binnen internationale tophotels , en 10+ jaren als zelfstandig ondernemer in Continue verbeteren, Organisatieontwikkeling en Leiderschap in de Benelux en Duitsland.

Managers

Kwaliteit van zorg: tegen de stroom in welzijn voorop stellen

Niet het medische model, maar het welzijnsmodel moet in de langdurige zorg leidend zijn, vinden ze bij Humanitas. Niet de aanpak van de systeemwereld, maar de organisatie-aanpak van de leefwereld. Deze visie geeft soms spanningen, bijvoorbeeld in relatie tot de inspectie, zorgverzekeraars of het kwaliteitskader. Gijsbert van Herk en Caroline van Jaarsveld bespreken hoe zij, tegen de stroom in, ‘eigen regie’ respecteren en welzijn voorop stellen om het leven van bewoners elke dag de moeite waard te maken.

Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Humanitas. Humanitas helpt mensen van 0 tot 100+ in verpleeghuiszorg, thuiszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn door geheel Rijnmond heen. Humanitas helpt jaarlijks zo’n 10.000 mensen en doet dit samen met 2500 vrijwilligers en 4000 medewerkers, van hoog tot laag opgeleid en met 23 verschillende culturele achtergronden. Voorheen werkte Gijsbert van Herk bij 55 verschillende organisaties in binnen- en buitenland, voornamelijk in de publieke sector.

Managers

Lead as host

Voor het sturen op gastvrijheid in een organisatie is de de wijze waarop leidinggevenden hun rol(en) invullen essentieel. In de inspirerende workshop ‘Lead as Host’ krijgen deelnemers inzicht in de ‘knoppen’ waaraan zij zowel tactisch als operationeel kunnen draaien om een gastvrije cultuur te creëren en borgen. Bovendien verkrijgen de deelnemers op originele wijze inzicht in hoe effectief zij zelf in de praktijk presteren in de rollen van manager, leider en coach.

Alexander de Vries

Alexander de Vries is managing partner van de Hostmanship Group. Samen met zijn collega’s ondersteunt hij sinds 2007 veel zorgorganisaties in Scandinavië, Nederland en België in het ontwikkelen van gastvrije zorg. Op basis van meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van een grote verscheidenheid aan organisaties is Alexander ervan overtuigd geraakt dat effectief leiderschap de succesfactor is in organisaties waar mensen de spil in de dienstverlening zijn. Het is dan ook zijn passie om vanuit de Hostmanship filosofie leidinggevenden te inspireren hoe zij op een effectieve manier hun organisatie kunnen ‘verbouwen’ tot een plek waar alle stakeholders zich dagelijks welkom voelen.

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_k2t8hsjigpbdd2vtannpr8qkm5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0