Sprekers

Alexander de Vries

Alexander de Vries

Alexander de Vries is managing partner van de Hostmanship Group. Samen met zijn collega’s ondersteunt hij sinds 2007 veel zorgorganisaties in Scandinavië, Nederland en België in het ontwikkelen van gastvrije zorg. Op basis van meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van een grote verscheidenheid aan organisaties is Alexander ervan overtuigd geraakt dat effectief leiderschap de succesfactor is in organisaties waar mensen de spil in de dienstverlening zijn. Het is dan ook zijn passie om vanuit de Hostmanship filosofie leidinggevenden te inspireren hoe zij op een effectieve manier hun organisatie kunnen ‘verbouwen’ tot een plek waar alle stakeholders zich dagelijks welkom voelen.

Sessies

 
Elianne Eissens

Elianne Eissens

Elianne Eissens is eigenaar van MEERKLEUR!, een trainings- en adviesbureau op het gebied van gastvrijheid, horeca en catering. De kennis en ervaring van Eissens uit het bedrijfsleven in combinatie met haar passie voor eten en drinken wordt gezien als een toegevoegde waarde voor in de zorg. Het doel van MEERKLEUR! is om medewerkers op een meer hotel- en horecamatige manier te laten werken, waarbij gastgericht werken noodzakelijk is voor de optimale beleving en hogere tevredenheid van de gasten.

Sessies

 
Gabriëlle Verbeek

Gabriëlle Verbeek

Gabrielle is zorgvernieuwer en onderzoeker bij Artemea, bureau voor vraagsturing in de zorg. Ze houdt erg van koken voor grote groepen en is bezig om een woongemeenschap op te richten. In 2011 deed Gabriëlle een promotiestudiën naar tijdsbeleving en tijdsdruk in de zorg. Zij werkte mee op de werkvloer en verzamelde verhalen van cliënt en medewerkers.. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als bron van inspiratie, in plaats van dagelijkse frustratie.”

Sessies

 
Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Humanitas. Humanitas helpt mensen van 0 tot 100+ in verpleeghuiszorg, thuiszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn door geheel Rijnmond heen. Humanitas helpt jaarlijks zo’n 10.000 mensen en doet dit samen met 2500 vrijwilligers en 4000 medewerkers, van hoog tot laag opgeleid en met 23 verschillende culturele achtergronden. Voorheen werkte Gijsbert van Herk bij 55 verschillende organisaties in binnen- en buitenland, voornamelijk in de publieke sector.

Sessies

 
Hans Everse

Hans Everse

Bij Hans Everse zit lekker en goed eten al van jongs af aan in zijn bloed. Hij is naast eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker, Vice voorzitter van het Gastronomisch Gilde. Ook is hij manager van Tafel Thuis - Dé Zeeuwse Keuken, Vice voorzitter van de Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws én één van de Founding Fathers van Dutch Cuisine. Genoeg kennis over voeding dus om u te inspireren met zijn ervaring.

Sessies

 
John Hokkeling

John Hokkeling

John Hokkeling werkt bij SYNDLE en is auteur van het succesvolle boek Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties. Als organisatie deskundige helpt John, samen met zijn collega’s bij SYNDLE, organisaties bij het ontwikkelen van een gastvrije cultuur. Dit doet SYNDLE op haar eigen(wijze) manier, uitgaande van de Mood Maker filosofie en ondersteund door trainingen, e-learning, digitale communicatie, coaching en workshops. “Het is mijn drive om er voor te zorgen dat mensen meer plezier krijgen in hun werk en in staat zijn dit om te zetten naar mooiere bedrijven die als gastvrij ervaren worden."

Sessies

 
Luc van Bussel

Luc van Bussel

Luc van Bussel noemt zichzelf een Vlaming met een Nederlands paspoort. In de vrijetijdsbranche is hij bekend als de Center Parcs vernieuwer van de jaren negentig en in de autobranche boekte hij grote successen metThe Alwaysbemobile Company; moederbedrijf van o.a. Profile Tyrecenter en JAMES Autoservice. Vanaf 2014 is Van Bussel CEO van Regardz Hospitality Group. De passie van Van Bussel is excellente dienstverlening. Als auteur van “Alles Kan Beter” inspireert hij ondernemers en directies en daagt ze uit om nooit tevreden te zijn. In zijn boek Gastgevers in Geluk brengt hij een ode aan de oerkracht van dienstverlening en dienstbaarheid.

Sessies

 
Marily de Kort

Marily de Kort

Marily de Kort richtte KSS Kort Support Services op in 2007. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het catering vak had De Kort een grote behoefte om haar specifieke kennis en ervaring over te brengen aan medewerkers en leidinggevenden. KSS Kort Support Services ontwikkelt en verzorgt trainingen voor de bedrijfscatering, horeca en restauratieve diensten binnen leisure-organisaties. In samenwerking met MEERKLEUR! bestaat nu de mogelijkheid dat restaurant- en keukenmedewerkers een erkend OCC-B cateringdiploma kunnen behalen in een praktijk- en online leeromgeving (e-learning) aangevuld met een 3-tal modules op het vakgebied hospitality.

Sessies

 
Patrick van der Voorn

Patrick van der Voorn

Patrick van der Voorn opereert op het snijvlak van Customer Excellence en Management Performance. In zijn rol als verander- en programmamanager engageert, faciliteert en stuurt hij organisaties, leidinggevenden, medewerkers en hun klanten op het succesvol ontdekken, ontwikkelen en invoeren van nieuwe producten, diensten en werkwijzen. Hij is een afgestudeerde van de Hogere Hotelschool Den Haag met 10+ jaren lijnmanagementervaring binnen internationale tophotels , en 10+ jaren als zelfstandig ondernemer in Continue verbeteren, Organisatieontwikkeling en Leiderschap in de Benelux en Duitsland.

Sessies

 
Saskia Klaasen

Saskia Klaasen

Saskia Klaasen helpt als trainer en adviseur, samen met haar collega’s bij SYNDLE, organisaties bij het ontwikkelen van een gastvrije cultuur. Dit doet SYNDLE op haar eigen(wijze) manier, uitgaande van de Mood Maker filosofie en ondersteund door trainingen, e-learning, digitale communicatie, coaching en workshops. Saskia heeft zich de afgelopen 10 jaar bezig gehouden met het ontwikkelen van tools voor het leren, verbinden, motiveren en enthousiasmeren van medewerkers in de zorg. Haar passie is om het gevoel van dienstbaar zijn over te brengen op andere mensen en hen in te laten zien wat de eigen verantwoordelijkheid daarin is en welke mogelijkheden zij hiervoor (in huis) hebben.

Sessies

 
Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding. Deze vereniging is voor artsen en geneeskundestudenten. Vereniging Arts en Voeding heeft als doel de kennis en vaardigheden van de leden op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. Zij is overtuigd van de enorme waarde van gezonde voeding en leefstijl zowel als preventie, maar ook voeding en leefstijl als medicijn. In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven.

Sessies

 
Cretien van Campen

Cretien van Campen

Dr. C. (Cretien) van Campen, Wetenschappelijk strateeg Kwaliteit van leven, Sociaal en Cultureel Planbureau doet onderzoek naar de kwaliteit van leven in de levensloop op verschillende levensdomeinen. Vanuit het perspectief van de burger onderzoekt hij welke aspecten van het leven bijdragen aan het gelukkig ouder worden. Naast de bijdrage van gezondheid en zorg onderzoekt hij de samenloop van leren, werken, participeren en samenleven in de levensloop. Hij publiceerde hierover nationaal en internationaal erkende boeken, rapporten en artikelen. Hij is een veelgevraagd spreker en draagt geregeld bij aan het maatschappelijke debatten rondom verouderingsvraagstukken.

Sessies

 
Jaap Bressers

Jaap Bressers

Jaap Bressers is een inspirerende en humoristische spreker. Hij heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen. Tegenwoordig treedt hij vooral op voor het bedrijfsleven. Jaap heeft veel meegemaakt, maar vooral ook veel geleerd. Die kennis deelt hij met zijn publiek. Door pakkende persoonlijke verhalen te linken aan uitdagingen in organisaties weet Jaap als geen ander mensen te raken en inspireren om meer uit hun leven en werk te halen. Een unieke mix van inhoud, inspiratie en op het juiste moment ontspannen humor. Met als rode draad: de kracht van het kleine. Door net dat kleine beetje extra te doen, kun jij het verschil maken. Voor jezelf, voor je collega’s en voor de klant.

Sessies

 
Freke Evers

Freke Evers

Als freelancer bied ik advies en ondersteuning bij activiteiten die bijdragen aan meedoen en meebeslissen. Een belangrijk vertrekpunt bij mijn manier van werken: mensen ondersteunen zodat zij meer zeggenschap krijgen over de invulling van hun leven en dat van hun omgeving. Vanuit deze drijfveer ben ik voor een deel van mijn werkzaamheden verbonden aan de landelijke netwerkorganisatie LOC Zeggenschap in zorg. In samenwerking met LOC heb ik de medezeggenschapsmethode Cliënt-Actieonderzoek ontwikkeld. Een methode waarbij cliënten én professionals samenwerken aan de kwaliteit van zorg. In het kader daarvan geef ik vandaag een workshop. Door mijn werk in de hulpverlening raakte ik bekend met de meerwaarde van ervaringskennis: het praktijkperspectief is onmisbaar bij het monitoren en verbeteren van de hulpverlening. Mijn werk met mensen die - ondanks de kwetsbare omstandigheden waarin zij verkeren - wilskrachtig en gedreven zijn, heeft me bovendien doen realiseren dat 'kwetsbare groepen' anders benaderd kunnen en moeten worden.

Sessies

 
Jeroen Mulder

Jeroen Mulder

Ik ben Jeroen Mulder, 46 jaar woonachtig in Varsselder-Veldhunten. Dit mooie dorp is te vinden in de Achterhoek. Mijn functie binnen het Slingeland Ziekenhuis is teamleider eten & drinken. Verantwoordelijk voor de centrale keuken en het personeelsrestaurant en banqueting. Opleidingen en opgedane kennis hebben me gebracht waar ik nu sta. Lekker en gezond eten staat centraal in mijn leven evenals sport, ik zit regelmatig op de wielrenner of doe een stukje hardlopen.

Sessies

 
Koen van der Linden

Koen van der Linden

Ik ben Koen van der Linden. 51 jaar, getrouwd en trots op mijn twee prachtige dochters. Binnen het Slingeland Ziekenhuis ben ik als unitmanager Gastenservice verantwoordelijk voor alle facilitaire afdelingen die rechtstreeks met de patiënt, bezoeker en klant te maken hebben. De belangrijkste kernwaarden in mijn werk zijn flexibiliteit, samenwerken en gastvrijheid. Na vele jaren als manager in verschillende branches te hebben gewerkt, merk ik dat deze kernwaarden goed passen in de gezondheidzorg waarin we verbinding nastreven.

Sessies

 
Joep Bartholomeus

Joep Bartholomeus

Opgeleid als bedrijfskundige en psycholoog nu al meer dan 13 jaar werkzaam in de publieke sector. Bij veel verschillende onderdelen van de publieke sector gewerkt als projectleider en leidinggevende. Denk aan verenigingen, onderwijs, lokale en landelijke overheid en grote uitvoeringsorganisaties als Rijkswaterstaat. Sinds 2015 aan de slag als coördinator van LOC Zeggenschap in zorg. Mijn drijfveer is werk simpel organiseren vanuit de dingen waar het echt om gaat. En dat is in de zorg hard nodig. Meer weten, neem gerust contact op: j.bartholomeus@loc.nl.

Sessies

 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

Mark van den Brink is Marketing Manager bij Van Hoeckel. Mark is nauw betrokken bij conceptontwikkelingen die antwoord geven op de uitdagingen en processen van eten en drinken binnen de gezondheidszorg.

Sessies

 
Rik Diepenbrug

Rik Diepenbrug

Ik ben 59 jaar en ruim 40 jaar werkzaam met voeding. Van horeca, catering, verzorgingshuizen, productiebedrijven, eigen restaurant, eigen catering waar ik bij mensen thuis kookte tot verkoop van maaltijdcomponenten. Alles heeft de revue gepasseerd. De laatste jaren houd ik mij binnen de Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) veel bezig met het reorganiseren van de restauratieve diensten (keukens en restaurants) van een instellingsconcept naar een meer horecamatig concept. Waarbij het uitgangspunt het welzijn van onze bewoners is en blijft en waar gastvrijheid de boventoon moet gaan voeren. De kwaliteit van de gerechten en inrichting van het restaurant in balans is. En de teams motiveren naar een ander denken en presenteren. Een hele uitdaging voor iedereen maar het is het waard. Uit eten is theater, theater is beleving.

Sessies

 
Hinke Kruizenga

Hinke Kruizenga

Hinke Kruizenga is Coördinator Onderwijs bij de afdeling Diëtetiek en Voedingswetenschappen VU medisch centrum en projectleider Acuut & Chronisch zieken van de Stuurgroep Ondervoeding.

Sessies

 
Janny van der Heijden

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden schrijft al meer dan 35 jaar over eten, heeft tientallen boeken op haar naam staan, was hoofdredacteur van Tip Culinair en maakte vele televisieprogramma’s. Eten verbindt is haar motto. Het verbindt leeftijden, culturele en religieuze achtergronden en draagt bij aan ons welbevinden, zowel geestelijk als lichamelijk. Kook vers en met de seizoenen mee. Ingewikkelder hoeft verantwoord eten niet te zijn, stelt zij.

Sessies

 
Herman Peppelenbos

Herman Peppelenbos

Herman Peppelenbos werkte 26 jaar bij Wageningen UR als onderzoeker, manager en programmaleider. Hij was betrokken bij projecten als ‘Cater with Care’, ‘voeding slim thuis’ en ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’. Herman werkt nu als lector Groene Gezondheid bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Met een team van docent-onderzoekers en studenten wordt gewerkt aan nieuwe concepten om groente en fruit consumptie te verhogen. Ook wordt onderzoek gedaan naar de voedingswaarde van verse en verwerkte groente. Herman is voorzitter van de Task Force Gezond eten met ouderen.

Sessies

 
Lasca ten Kate

Lasca ten Kate

Lasca ten Kate is sinds 2005 actief in de wereld van duurzaam eten. In 2008 raakte zij betrokken bij de campagne De Mooie Maaltijd, waarmee zij zich sterk maakte (en nog steeds) voor het inzetten van de maaltijd als belangrijk ‘middel’ om met name bij ouderen het fysieke, geestelijke en sociale welzijn te bevorderen. In 2016 richtte zij TrueTasteVentures op waarmee zij bedrijven, instellingen en organisaties helpt bij de verduurzaming van hun activiteiten op het gebied van eten en drinken. Lasca is secretaris van de Task Force ezond eten met ouderen.

Sessies

 

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.